11 Ιανουαρίου 2011

Έμπνευση από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου - Prada - Aoyama-Tokyo




 Στο κτίριο της Prada στο Tokyo, που σχεδιάστηκε από τους Ελβετούς αρχιτέκτονες Herzog και de Meuron, η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική συναντά την 'υψηλή' μόδα σε ένα μοναδικό συνδυασμό.
Το κτίριο μαγνητίζει το βλέμμα μας καθώς κινούμαστε από το μετρό Omotesando προς τα νοτιοανατολικά. 
Κυρτές και κοίλες επιφάνειες, χορεύουν σε ένα αρχιτεκτονικό παιχνίδι που μετασχηματίζει τις επίπεδες προσόψεις σε ένα 'μαλακό' κέλυφος, παρά τις οξείες γωνίες του.

Ο έντονος διάλογος μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου  γίνεται μέσα από την παραμορφωτική διαφάνεια που φανερώνει το πολύτιμο περιεχόμενο, κρατώντας το όμως προστατευμένο στην ιδιαίτερη και εκκεντρική βιτρίνα του.

 Η είσοδος σε μορφή ρόμβου, που ακολουθεί το επαναλαμβανόμενο 'démodé' pattern των κρυστάλλων της όψης, γίνεται μέσα από μια κεκλιμένη πλατεία που περιβάλλεται από παραγωνικούς τοίχους στο χρώμα του άνθρακα.

Ο εσωτερικός χώρος αναπτύσσεται σε έξι επίπεδα πλημμυρισμένα από το φυσικό φως που διαχέεται μέσα από τα κρύσταλλα των όψεων.

Οι λευκές επιφάνειες των συστημάτων έκθεσης αναδεικνύουν τα μοναδικά 'εκθέματα'- προϊόντα δημιουργώντας ένα πραγματικό παιχνίδι εντυπώσεων όπου: τα ράφια ως αναδιπλωμένα φωτεινά υφάσματα μαγνητίζουν το βλέμμα, οθόνες ξετυλίγονται από την οροφή και συμπαγείς ορθογώνιοι όγκοι αιωρούνται μεταξύ οροφής και πατώματος δημιουργώντας τους απαραίτητους χώρους ενός λειτουργικού καταστήματος.
Αρχιτεκτονική και μόδα, σε ένα μοναδικό συνδυασμό!
 
;